Fotos del Museu

 

VISITES, EXPOSICIONS TEMÀTIQUES I ALTRES ACTIVITATS

 

 • JORNADA: COMUNICAR MUSEUS LOCALS, al Museu Històric-Etnològic de la Font de la Figuera.- 29.04.2016

El Museu Valencià d’Etnologia i el Servei de Formació de la Diputació de València van començar el 2012 un programa de formaciò específica dirigit a millorar la gestió dels museus etnològics locals i a fer propici un marc de debat i trobada entre els professionals d’aquests sectors. Durant aquests anys s’han abordat temes relacionats amb museografia, l’inventari del patrimoni etnològic, els programes educatius, etc.

El 2016 es proposa una jornada pràctica en la qual s’analitzaran les eines necessàries perquè els espais etnològics locals incrementen la comunicació social. Més enllà de la presència en xarxes socials, de la rapidesa i, en alguns casos, de la fugacitat dels seus continguts, els museus segueixen tenint necessitats de comunicaciò per a difondre millor el seu missatge, situar-ne les activitats en els mitjans i consolidar-ne la imatge entre la comunitat.

– Més informació a: http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/content/v-jornada-de-museus-locals#sthash.Gp6ZduIq.dpuf

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Inauguració exposició “L’Arròs, Identitat Universal”.- 05.02.2016

L’arròs, com a element central i comú de la gastronomia de diverses cultures presents (valencianes i altres europees, orientals, africanes i americanes), ens permetrà qüestionar allò que se sent com a propi, exclusiu i únic de la cultura d’origen, i reflexionar sobre quant de aliè té el mateix i quant de propi té l’aliè. Disponible fins finals de març de 2016.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- 43 alumnes del projecte Trenzas visiten la Font de la Figuera.- 22.10.2015

Aquest projecte s’emmarca en la convocatòria d’ajudes per al disseny i aplicació de projectes de millora de l’aprenentatge de l’alumnat per agrupacions entre centres de diferents comunitats convocat pel Ministeri d’Educació i Ciència.

Està format per tres col•legis de la Font de la Figuera, Lleida i A Coruña.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Visita de l’actual Director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit. 15 de setembre de 2015

Tamarit va quedar sorprès, ja no només per la seua museografia, la qual va qualificar d’excel·lent, sinó també pel seu ampli espai, cosa que el va convèncer, per desenvolupar-hi les properes Jornades de Museus Locals, que tindran lloc a l’abril de 2016.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Portes obertes al Museu Històric Etnològic. Nits a la Fresca. 9 de juliol de 2015

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Visita d’estudiants Erasmus. 19 d’octubre de 2014

 

 • GALERIA DE FOTOS- L’exposició “Joan Roís de Corella”, al Museu Històric Etnològic. Dijous, 17 de juliol de 2014. 

El Museu Històric-Etnològic “La Costera” de la Font de la Figuera va celebrar una jornada de portes obertes el dijous 17 de juliol de 2014 per la nit. Fou una activitat emmarcada en les Nits a la Fresca que, en part, estava dedicada a l’escriptor del Segle d’Or de les Lletres Valencianes, Joan Roís de Corella. Corella fou una figura clau per a la llengua, la literatura, la cultura i la història valenciana del segle XV. Dita exposició itinerant, va ser elaborada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Visita del Director del Museu Valencià d’Etnologia, Joan Seguí. 1 de febrer de 2013

El que fora director del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València i el seu equip col·laboraren en l’actualització de la museografia d’aquest espai històric. Seguí ja va dir, en el seu moment, que aquest museu hauria de ser un referent pel seu gran valor incalculable.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- El secretari autonòmic d’infraestructures inaugura l’exposició sobre la Via Augusta al Museu Històric Etnològic de la Font de la Figuera. 12 de juliol de 2013

El museu històric etnològic “La Costera” de la Font de la Figuera va acollir  una exposició sobre la Via Augusta a la que estava present tot el traçat d’esta via, des de Castelló fins a Alacant. La mostra recollia panells informatius sobre l’estructura de les calçades romanes, el itinerari, i els espais de descans, entre els quals es troba el de Ad Tvrres, localitzat a la Font de la Figuera. Victoriano Sánchez va visitar la mostra el divendres 12 juliol de 2013.

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Celebració del Dia Internacional dels Museus. 19 de maig de 2013

 

 • GALERIA DE FOTOS.- Jornada de portes obertes al Museu Històric Etnològic. Nits a la Fresca. Any 2012