Història i Monuments

  • ERMITA DE SÀNTA BÀRBARA.- Ubicada en la serra del mateix nom, on trobm catorze estacions del calvari. En el seu interior trobem multitud de regals i donacions (majoritàriament de cera, molt antics) , pertanyents a promeses de persones malaltes fetes a Santa Bàrbara. El primer dia de festes de Moros , Cristians i Contrabandistes ( a principis de desembre), és habitual pujar fins aquesta ermita en romeria a recollir a la Santa. 

 

  • ERMITA DE SANT SEBASTIÀ.- A l’entrada de la població , trobem l’ermita de Sant Sebastià  (s .XVI). Recentment restaurada, és el punt inicial del peregrinatge del Jubileu que celebra la Font de la Figuera a l’actualitat .

 

  • ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA NATIVIDAD DE NUESTRA SEÑORA.–  L’ampliació de la qual va finalitzar l’any 1737. Conté el Retaule pintat pel famós artista representant del Renaixement espanyol i valencià, En Vicent Joan Massip (1523-1579), conegut amb el pseudònim Joan de Joanes, va pintar aquest Retaule al voltant del s. XVI. A la Plaça Major també trobem un monument dedicat al pintor, realitzat en marbre de Macael, per l’escultor Nassio Bayarri al 1956. Actualment, s’ha convertit en font ornamental de gràn importància a la localitat. 
  • Després que la Parròquia de la Font ho sol·licités al Papa Francisco, viu intensament el privilegi de celebrar el seu primer Jubileu que, des del 24 de juliol de 2014, suscita gran atenció a la Font de la Figuera i en altres poblacions de l’arxidiòcesi de València.
  • El Jubileu dedica una atenció especial a la fe, l’amor fratern, a la reconciliació, però, sobretot, a Déu, amb una exigència de renovació en tots els sentits. És una invitació a la conversió personal, però amb dimensió social, amb amor a totes les germanes i germans, des d’un ferm compromís per la justícia i la pau al món i una especial atenció als marginats, exclosos o desheretats.